Výkup, cena a zpracování litiny

19.8.2018

S litinou, tedy směsí železa a ocelového šrotu, pracovali naši předci ještě před začátkem našeho letopočtu. Síla, pevnost a odolnost tohoto materiálu nás provází na každém krokuz litiny jsou vyrobené radiátory, hrnce, kamna, vany, sochy, lavičky i městské odpadkové koše.

Co se ale děje s litinou, když doslouží? Poté putuje na výkup, kde se litina dále zpracovává a putuje k recyklaci.

Výkup litinových radiátorů a dalšího šrotu

Kovošrot Skřítecký sídlí v Černíkovicích a nabízí výkup litiny za výhodnou cenu. Litinové radiátory a další kovový odpad zpracováváme, třídíme a následně předáváme k recyklaci do sléváren. Pokud se potřebujete zbavit kovů ve velkém objemu, přistavíme k vám kontejner a zajistíme jeho přepravu. V případě rozsáhlejších odběrů, u kterých je nutná demontáž například litinových konstrukcí a strojů, můžete nechat demontáž na našich technicích.

Chci objednat kontejner na odpad

Jakou litinu vykupujeme?

  • Litina neupravená (např. litinové vany a radiátory
  • Litina upravená (např. brzdové kotouče)
  • Litinové třísky (např. špony a třísky ze strojního obrábění)


Cena vás při výkupu litiny mile překvapí

Litina patří dlouhodobě do skupiny cenných a velmi dobře prodejných kovů s vyšší výkupní cenou, která se pohybuje podle typu průměrně 2 – 5 Kč/ kg. Ceny výkupu šrotu pravidelně aktualizujeme podle Londýnské burzy kovů (LMU), která celosvětově určuje výkupové ceny. Litina je kromě svých vlastností známá také svoji vysokou hmotností, proto kilogramy při výkupu rychle naskakují a od toho se odvíjí i vaše odměna za to, že jste nepotřebný šrot přivezli k nám.

Chci zaslat aktuální ceník

Chcete získat ještě víc?

Vyšší cenu vám rádi zaplatíme za odpad, který je očištěný a v ideálním případě jednodruhový, tedy roztříděný. Takto vykoupený šrot může po kontrole putovat rovnou do sléváren. Za ušetřený čas, který bychom jinak věnovali očištění a roztřídění my, vám rádi navýšíme výkupovou cenu. Neváhejte nás kontaktovat a zeptat se na další podrobnosti.

Nezapomeňte občanku a číslo účtu

S výkupem souvisí i povinná evidence a nezbytné účetnictví. Nezapomeňte si proto občanský průkaz, který při výkupu slouží k ověření identity, a dále číslo účtu, na který vám pošleme vaši finanční odměnu. Platba v hotovosti je zákonem od roku 2015 zakázána, proto je jedinou možností převod na účet.

Jsme profíci nejen na výkup litiny

Výkupu a navrácení surovin zpět do hutního a dalšího výrobního průmyslu se věnujeme více než 25 let. Za tu dobu jsme si nejen v okrese Rychnov nad Kněžnou vybudovali profesionální zázemí a zákazníkům tak můžeme nabídnout nadstandardní doplňkové služby.

Výkup litiny, kovů, autobaterií, starých kabelů a dalších surovin snižuje zatížení životního prostředí. Přidejte se i vy a vyměňte u nás nepotřebný šrot za peníze.