Ekologická likvidace aut

23.4.2019

Máte doma na dvoře auto, které už dosloužilo? Nenechte ho zbytečně zabírat místo, které byste jistě využili o dost lépe, a přivezte ho k nám do Černíkovic do kovošrotu Skřítecký, kde se staráme o ekologickou likvidaci aut.

Ekologickou likvidací aut chráníte životní prostředí

Tím, že své staré auto přivezete k nám, kde se staráme o ekologickou likvidaci aut, pomůžete minimalizovat jeho vliv na životní prostředí a také uspoříte energii. Tato nevyužívaná auta totiž spadají do kategorie nebezpečných odpadů, protože v nich je velké množství nebezpečných látek – chemické sloučeniny, kyseliny nebo olej.

Likvidace aut je povinná

Navíc i zákon stanovuje, že každý, kdo ruší starý automobil je povinný ho předat lidem či firmám, kteří jsou provozovateli zařízení ke sběru, výkupu, zpracování, využívání nebo odstraňování autovraků. Nemusíte se ani bát, že by vás to něco stálo – trvalé vyřazení z registru je bez jakýchkoliv poplatků. Navíc my vám ještě za likvidaci aut zaplatíme.

Likvidace auta rychle a jednoduše

V případě, že je auto nepojízdné, zavolejte nám, a my si pro něj přijedeme. Disponujeme totiž odtahovými vozidly, které máme k tomuto účelu připravené. Celý proces od zvednutí telefonu přes odtah až po likvidaci auta probíhá rychle a jednoduše.

Jaký je postup likvidace auta?

  1. Zavolejte nám nebo napište
  2. Vyberete si termín, který se vám bude nejvíce hodit. Rovněž nás bude zajímat odkud máme vozidlo odvézt a v jakém je stavu
  3. Kvůli vyplnění Protokolu o ekologické likvidaci vozidla potřebujeme znát informace z velkého technického průkazu, rovněž si připravte občanský průkaz
  4. V domluvený termín přijedeme a auto naložíme. Na místě odtahu vám vystavíme protokol o likvidaci vozidla
  5. S Protokolem o ekologické likvidaci se zastavíte na příslušném úřadě. Také s sebou vezměte obě SPZ, malý a velký technický průkaz
  6. Jako poslední krok nezapomeňte zrušit povinné ručení u vaší pojišťovny

Chci vědět více

Máte nějaké dotazy? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám je zodpovíme. Případně se za námi rovnou stavte na naší provozovně v Černíkovicích u Rychnova nad Kněžnou.