Likvidace starého auta

23.7.2021

Čas nezastavíme, a to platí i v případě aut. Ačkoliv vám vaše auto spolehlivě sloužilo po dlouhá léta, nyní je již v takovém stavu, že se jeho oprava finančně nevyplatí nebo ani neprojde technickou kontrolou. Pak je na čase řešit likvidaci starého auta.

likvidace starého auta

Likvidaci starého auta mají na starosti pouze vrakoviště

Likvidaci starého auta samozřejmě nemůžete provést sami. Jakmile se rozhodnete, že vaše staré auto půjde “do šrotu”, je nutné ho zavést na autovrakoviště. Stará vozidla totiž patří do kategorie nebezpečných odpadů, protože je v nich obsaženo mnoho nebezpečných látek, například olej, kyseliny a různé chemické sloučeniny.

Ze zákona je každý majitel nepojízdného vraku povinen ho předat pouze osobám, které jsou provozovateli zařízení ke sběru, výkupu, zpracování nebo odstraňování autovraků.

Nepojízdné staré auto vám odtáhneme

V případě, že je vaše auto nepojízdné, můžete nás kontaktovat, protože disponujeme vlastním odtahovým vozidlem. Odtah vašeho autovraku a vystavení protokolu je zcela ZDARMA.
Protokol o likvidaci auta píšeme na místě u zákazníka.

Jaké doklady budete k likvidaci starého auta potřebovat?

  • občanský průkaz
  • velký technický průkaz - originál
  • pokud nejste přímo majitel vozu, musíte mít plnou moc k jeho likvidaci

Více o likvidaci

Jak to bude dále?

Při k likvidaci starého auta vám bezplatně vystavíme protokol o likvidaci, ovšem za splnění dvou podmínek - údaje v technickém průkazu a VIN kód musí být shodné a vozidlo musí mít motor a kompletní karoserii.
Poté vás čeká cesta na úřad centrálního registru vozidel, kde vám auto vyřadí. K tomu potřebujete:

  • potvrzení o tom, že jste vozidlo odvezli na vrakoviště
  • osvědčení o registraci
  • registrační značku

Zde vyplníte žádost o vyřazení vozidla a vše bude zapsáno do technického průkazu. Poté už jen informujte pojišťovnu, kde zrušíte pojistky.

Máte dotazy? Potřebujete zlikvidovat auto v okolí Rychnova nad Kněžnou?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, nebo se za námi přímo zastavte v Černíkovicích u Rychnova nad Kněžnou, kde se o likvidaci vaše starého auta postaráme.

Mám dotaz