Výkup elektromotorů u Rychnova nad Kněžnou

12.4.2021

Máte doma elektromotor, který už vám jenom překáží a usedá na něj prach? Pak si ho rozhodně zbytečně nenechávejte a přivezte ho k nám do Černíkovic u Rychnova nad Kněžnou.

Co je elektromotor?

Elektromotor je stručně řečeno elektrický stroj, který přeměňuje elektrickou energii na mechanickou práci. Najdete ho například v elektromobilu, vysavači nebo výtahu.

Proč řešit výkup elektromotorů?

Výkup elektromotorů je důležitý zejména pro životní prostředí, protože se skládá ze součástek, které do přírody nepatří, které ji zatěžují a které by neměly nikde jen tak zůstávat, ale měly by se ekologicky zlikvidovat nebo recyklovat.

Elektromotor se totiž skládá z elektrického a magnetického obvodu a má dvě točivé části - stator - pevnou vnější část stroje obsahující cívky s izolacemi a va vinutí s magnetickým obvodem a rotor - otočnou část stroje s magnetickým obvodem, hřídelí a vinutím s nasazenými kroužky nebo komutátorem.

Potřebuji poradit

Cena za výkup elektromotorů

Pokud váš elektromotor už nefunguje, přivezte ho k nám také - zajišťujeme výkup funkčních i nefunkčních elektromotorů. A jaká je cena? Výkupní cena se odvíjí od typu elektromotoru a také záleží na tom, zda je pouzdro hliníkové nebo železné. V případě motorů s hliníkovým pouzdrem, alternátorů a podobných motorů je cena vyšší.

Pokud elektromotory obsahují ještě další části jako jsou převodovky, řemenice nebo nečistoty, výkupní cena je nižší z toho důvodu, že motor obsahuje méně mědi v porovnáním se svou celou hmotností.

Co dalšího ještě v Černíkovicích u Rychnova nad Kněžnou likvidujeme?

  • autovraky
  • elektrozařízení a elektrovodné dráty
  • kabely s izolací
  • plechovky
  • ploty, plechy
  • potrubí a topení
  • baterie a další


Další naše služby

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.