Výkupem hliníku pomůžete přírodě i sobě

14.6.2018

Věděli jste, že hliník je třetím nejrozšířenějším prvkem na Zemi? Získává se nejčastěji z bauxitu a vyznačuje se skvělou tepelnou a elektrickou vodivostí, nízkou hmotností, dobrou kujností a odolnosti vůči korozi.

Pro své vlastnosti je vhodným obalovým a konstrukčním materiálem. Dále se pak dočtete, proč je pro životní prostředí tak důležité zajistit výkup hliníku a eliminovat jeho odkládání na skládku.

Výkupem hliníku snížíte toxicitu

Tím, že hliník přivezete k nám do výkupu, značně ulevíte přírodě. Představte si, že na jednu tunu vyrobeného hliníku připadají dvě tuny odpadu. Bohužel i toho toxického. Při jeho výrobě, totiž vzniká velké množství nerozpustného zbytku, takzvaného kalu. Ten se pak ukládá buď na skládky nebezpečného odpadu, na dna oceánů nebo se pálí. Kal má velmi silnou alkalitu, vysokou hodnotu PH, zvýšený obsah radioaktivních látek a obsahuje oxidy různých kovů.

Chci zaslat aktuální ceník

S výkupem hliníku šetříme energii

Protože se hliník na skládce téměř nerozkládá, je velmi vhodné ho recyklovat. Množství energie vynaložené na zisk čistého kovu přetavením v peci, je ve srovnání s výrobou primárního hliníku o více než 90 % nižší. A nám na ekologii záleží, proto možnost výkupu hliníku nabízíme jako jednu z našich služeb.

Výkup hliníkových plechovek i dalších kovů

A co všechno k nám můžete přivézt? Zajišťujeme výkup hliníkových plechovek, konzerv a dalšího odpadu. Samozřejmě, že vykupujeme také další barevné kovy. Poté, co je od vás vykoupíme, následuje třídění, opracování a následné navrácení zpět do hutního průmyslu a sléváren. Tam se roztavený kov nalije do forem a tyto odlitky pak putují do druhotné hutní výroby, kde se zpracovávají pro dané účely.

Pro výkupní cenu hliníku nás kontaktujte

Tím, že nám hliník přivezete nejen posloužíte naší Zemi, ale zároveň si přivyděláte. Na množství nezáleží, přijímáme kilo i tunu. Pokud by vás zajímala výkupní cena hliníku, neváhejte nás kontaktovat. Výkupní ceny si neurčujeme náhodně, ale odvíjíme je z dat Londýnské burzy, která se dynamicky mění a ovlivňuje cenu surovin na celém světě.